Iskalnik

SlovenščinaEnglish (United Kingdom)
Financiranje doktorskega študija je treba urediti

Ljubljana, 28. novembra 2014 – Danes se je odvila peta redna seja Rektorske konference Republike Slovenije (RKRS) pod predsedstvom Univerze v Ljubljani. Predsednik RKRS prof. dr. Ivan Svetlik je po redni seji na novinarski konferenci izpostavili pomen financiranja doktorskega študija, pomen programa študijske izmenjave Erasmus +, pogojev za vključevanje tujih študentov, položaja znanstveno-raziskovalnega dela, problematike uvajanja eVŠ sistema, sofinanciranja znanstvene literature in e-dostopa do znanstvenih revij.

Izjava predsednika RKRS prof. dr. Ivana Svetlika po zaključku seje je v zvočnem zapisu na voljo na tej povezavi

Datoteka jev mp3 formatu. Za predvajanje sledite spodnjemu navodilu:

  • kliknite z desnim gumbom miške
  • izberite Shrani povezavo kot... oz. Save link as.../Save target as...
  • shranite datoteko lokalno pri sebi v izbrano mapo
  • njeno vsebino lahko predvajate s privzetim predvajalnikom za zvok na vašem računalniku (Windows media player, iTunes...)
 

Novice slika

 

Vipava, 19. janura 2018 - Na današnji 1. redni seji Rektorske konference RS pod predsedovanjem Univerze v Novi Gorici v mandatu 2018-2019 so rektorji razpravljali o predlogu Zakona o raziskovalni in razvojni dejavnosti in predlogu novele Zakona o visokem šolstvu.

Read more...
 

V četrtek, 22. decembra 2017, je v Kopru na sedežu Univerze na Primorskem potekala 10. redna seja Rektorske konference Republike Slovenije (RK RS), zadnja v nizu sej iz predsedovanja UP. V dveletnem mandatu 2016 – 2017 velja izpostaviti aktivno sodelovanje in participacijo predstavnikov RK RS prek raznih delovnih teles in medresorskih skupin v skupnih prizadevanjih z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport pri pripravi sprememb zakonodaje na področju visokega šolstva in raziskovalne dejavnosti.

Read more...
 

Koper, 3. november 2017 – Na današnji 9. redni seji Rektorske konference Republike Slovenije so člani sprejeli pomembne sklepe, ki se navezujejo na zagotovitev avtonomije in financiranja slovenskih univerz. Tako so se, med drugim, soglasno strinjali, da je potrebno osnutek Zakona o raziskovalni in razvojni dejavnosti, ki je bil v začetku tega tedna objavljen in podan v javno obravnavo, dopolniti in v nekaterih členih spremeniti, saj, po besedah članov delovne skupine, ne vsebuje usklajenih stališč RK RS in Sveta za znanost in tehnologijo.  Predlog omenjenega zakona sta na seji predstavila predstavnika Ministrstva ta izobraževanje, znanost in šport, vodja Sektorja za znanost, dr. Meta Dobnikar in generalni direktor Direktorata za visoko šolstvo, dr. Stojan Sorčan. 

Read more...